Legal Entity Indentifiers: Uw LEI-nummer vernieuwen - LEI België
1. Vanaf 3 januari 2018 zijn LEI's verplicht voor alle bedrijven die wensen verder te handelen in effecten.

Legal Entity Indentifiers: Uw LEI-nummer vernieuwen

LEI België - LEI-nummer vernieuwen

Legal Entity Indentifiers: Uw LEI-nummer vernieuwen


Elke LEI wordt uitgegeven voor een periode van 1 jaar, en wordt jaarlijks vernieuwd.

Het is van extreem belang om onderscheid te maken tussen het vernieuwen van een LEI-code en het wijzigen van gegevens met betrekking tot een LEI.

  • Gegevens wijzigen betekent het bijwerken van gegevens in de GLEIF-database.

Zorg ervoor dat u uw bedrijfsgegevens bijwerkt bij uw serviceprovider wanneer deze veranderen. Dit kan op elk moment gebeuren zonder de geldigheid van de LEI van uw bedrijf te beïnvloeden. Bij ons worden wijzigingen aan uw gegevens gemaakt zonder bijkomende kosten.

  • Een LEI vernieuwen betekent de geldigheidsperiode van de LEI-code verlengen.

Wanneer u uw LEI vernieuwt, maakt het bevestigen van de gegevens in de GLEIF-database deel uit van het proces. Maar uw LEI vernieuwen omvat ook het verlengen van de geldigheidsperiode. Aangezien er kosten aan derden en hogere administratieve kosten betaald moeten worden, wordt voor de vernieuwing van de LEI-code een bedrag in rekening gebracht.

De jaarlijkse vernieuwing van een LEI-code is noodzakelijk om te garanderen dat de bedrijfsgegevens up-to-date blijven in de GLEIF-database. Aangezien banken, financiële instellingen en andere partijen op deze informatie vertrouwen om bedrijven in financiële transacties op de internationale markt te identificeren, is het van essentieel belang dat deze gegevens nauwkeurig zijn.

Bedrijven kunnen geen gegevens bijwerken of wijzigen in de GLEIF-database. In de plaats daarvan moeten zij een serviceprovider gebruiken, gekend als een LOU – Local Operating Unit. De LOU controleert of de verstrekte gegevens voldoen aan de GLEIF-vereisten alvorens deze bij te werken in de GLEIF-database. Dit bevordert een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de gegevens.

Een LEI vernieuwen

De GLEIF-database laat enkel verlenging van de geldigheid van een LEI-code toe voor een periode van 12 maanden.

Het is erg belangrijk op te merken dat, als uw code meer dan 2 maanden voor de vervaldatum verlengd wordt, de verlengde periode niet aan de vervaldatum van de code wordt toegevoegd. In de plaats daarvan is de LEI enkel geldig voor 12 maanden vanaf de vernieuwingsdatum.

Dit betekent dat de LEI van uw bedrijf vroeger komt te verlopen, zodat u meer betaalt voor een kortere geldigheidsperiode. Daarom is het belangrijk om het wijzigingsproces van gegevens met betrekking tot uw LEI-code (die gratis is) niet te verwarren met het verlengen van de geldigheidsperiode van uw LEI-code (voor een premie).

Onze database controleert op het geschikte moment automatisch de geldigheid van de LEI-code alvorens een vernieuwingsaanvraag in te dienen. Dit helpt onze klanten geld en tijd besparen.

De database van LEI België is geïntegreerd met deze van het handelsregister, de GLEIF-database en het systeem van onze Local Operating Unit (LOU).

Door de database van LEI België te gebruiken, is het mogelijk om de geldigheid van uw code op elk moment te verlengen, en tot vijf jaar per keer. Onze geautomatiseerde database verstuurt geen vernieuwingsaanvraag naar de GLEIF-database tot uw LEI-code verloopt.

Bovendien betekent onze koppeling met het handelsregister dat we automatisch de verschillen kunnen controleren tussen de databases van het handelsregister en de GLEIF. U wordt op de hoogte gebracht van enige onregelmatigheden, en we werken de gegevens automatisch bij in de GLEIF-database.

Een keer per jaar vragen we onze klanten om de gegevens met betrekking tot hun LEI na te kijken en de nauwkeurigheid te bevestigen. Bij LEI België zijn deze updates gratis.

Merk op dat we enkel de LEI-codes in ons beheer kunnen vernieuwen en bijwerken. De overdracht van uw code naar onze administratie is eenvoudig en gratis. Hier vindt u meer informatie over de overdracht van uw LEI-code.

LEI België monitort de geldigheidsdata van uw LEI en brengt u op de hoogte wanneer u uw LEI moet vernieuwen. Ons intelligente systeem zorgt ervoor dat we vernieuwingen voor periodes tot vijf jaar kunnen aanbieden. Deze optie is handig voor bedrijven die een LEI-code nodig hebben voor langere periodes. Meerjarige contracten besparen u tijd en geld!

De geldigheid van uw LEI controleren

De geldigheid van een code kan op elk moment gecontroleerd worden in de GLEIF-database. Door uw LEI te onderhouden, kunt u vertragingen of problemen vermijden als gevolg van controles van financiële instellingen voorafgaand aan een transactie.

Hier kunt u de geldigheid van uw LEI-code controleren.